HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE

Nederlands NIEUW-BRITSE SPERWER

Accipiter brachyurus (Ramsay, 1879)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Accipitriformes Accipitridae Accipiter
English New Britain sparrowhawk Français Épervier de Nouvelle-Bretagne
Deutch Dreifarbensperber Italiano Sparviero dal collare della Nuova Britannia
Polish Krogulec trójbarwny Português Gaviãozinho tricolor
Svenska Bismarckhök Español Gavilancito de Nueva Bretaña
Dansk Rødnakket Spurvehøg Russkiy Новобританский ястреб

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2018
► Eerdere publicaties...
2016 — Vulnerable (VU)
2012 — Vulnerable (VU)
2008 — Vulnerable (VU)
2004 — Vulnerable (VU)
2000 — Vulnerable (VU)
1996 — Vulnerable (VU)
1994 — Vulnerable (VU)
1988 — Threatened (T)


Roofvogel informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend Populatie trend van deze soort loopt terug.
Er leven naar schatting 1.000 tot 2.499 volwassen exemplaren in het wild.

Ondersoorten Accipiter brachyurus heeft geen ondersoorten (monotypisch).

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 27 - 36 cm
Spanwijdte : 50 - 62 cm
Gewicht : (M) circa - gram / (V) circa - gram

Kenmerken Kenmerken:
Kleine sperwer met zwart-leisteen bovenzijde, het donkerst op zijn kop, met duidelijk roodbruine kraag.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
Tropisch regenwoud, bosrand en gedeeltelijk vrijgemaakte gebieden; van zeeniveau tot minimaal 900 meter hoogte.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
Geen informatie. Morfologie (vooral voetstructuur) suggereert dat het waarschijnlijk op kleine vogels jaagt in dichtbeboste gebieden.

Voortplanting Voortplanting:

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Papoea-Nieuw-Guinea.

FOTOGALERIE

 









INGEZONDEN FOTO'S

Filter:

Top 1000 Birding Websites