Eaglewatch: roofvogels en uilen
Roofvogels en uilen in de wereld:
Amerika Afrika Europa AziŽ OceaniŽ
Afbeeldingen
Halmaheirahavik - Accipiter henicogrammus
Halmaheirahavik - Accipiter henicogrammus
Halmaheirahavik - Accipiter henicogrammus
Voorkomen Halmaheirahavik - Accipiter henicogrammus
Taxonomie:
   ORDE Falconiformes Index A-Z [Falconiformes]
    ONDER ORDE Accipitres
        FAMILIE Accipitidae
            ONDER FAMILIE Accipitrinae
Benaming:
Nederlands Halmaheirahavik - Accipiter henicogrammus (Gray, 1860)
English Moluccan goshawk FranÁais Autour des Moluques Deutch Halmaherahabicht
Italiano Astore di Gray Svenska MoluckduvhŲk EspaŮol Azor MoluqueŮo
PortuguÍs AÁor-de-barriga-barrada Polski Krogulec molucki Dansk MolukduehÝg
 
Rode lijst:
 
Populatie trend:
Populatie trend van deze soort loopt terug Populatie trend van deze soort loopt terug.
 
Ondersoorten:
Accipiter henicogrammus heeft geen ondersoorten (monotypisch).
 
Afmetingen en gewichten:
Lengte : 37 - 48 cm
Spanwijdte : 64 - 75 cm
Gewicht : (M) circa - gram / (V) circa - gram
 
Kenmerken:
Er leven naar schatting 2.500 tot 9.999 volwassen exemplaren in het wild.
 
Vlucht:
-
 
Verspreiding:
IndonesiŽ.
 
Habitat:
Leeft in habitats zoals (sub)tropische vochtige laagland- en bergbossen.
 
Geluid:
 
 
Voedsel:
Jaagt op reptielen (hagedissen), kleine vogels, kleine zoogdieren en insecten.
 
Voortplanting:
-
 
Overige:
-
 
Ingezonden foto's:
©: