HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Grauwe sperwer - Accipiter luteoschistaceus

Grauwe sperwer

Accipiter luteoschistaceus

Nederlands GRAUWE SPERWER

Accipiter luteoschistaceus (Rothschild & Hartert, 1926)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Accipitriformes Accipitridae Accipiter
English Slaty-mantled sparrowhawk Français Autour blue et gris
Deutch Fachbegriffe Italiano Sparviero grigio-azzurro
Polish Krogulec bialogardly Português Açor dorso de ardósia
Svenska Blågrå hök Español Gavilán de Nueva Bretaña
Dansk Blågrå Spurvehøg Russkiy Серо-голубой ястреб

Synonym(s): -

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2018
► Eerdere publicaties...
2016 — Vulnerable (VU)
2012 — Vulnerable (VU)
2008 — Vulnerable (VU)
2004 — Vulnerable (VU)
2000 — Vulnerable (VU)
1994 — Unknown (LR/NT)
1988 — Unknown (LR/LC)


Roofvogel informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend Populatie trend van deze soort loopt terug.
Er leven naar schatting 1.000 tot 2.499 volwassen exemplaren in het wild.

Ondersoorten Accipiter luteoschistaceus heeft geen ondersoorten (monotypisch).

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 28 - 38 cm
Spanwijdte : 55 - 65 cm
Gewicht : (M) circa 205 - 220 gram / (V) circa - gram

Kenmerken Kenmerken:
Middelgrote vogel met korte, ronde vleugels, korte staart, grote snavel.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
Bos, bosrand en gedeeltelijk vrijgemaakte laaglanden en heuvels.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
Een hagedis van 15 cm lang is in een maag van één exemplaar aangetroffen. Aangenomen wordt dat deze vogel op reptielen en insecten jaagt.

Voortplanting Voortplanting:

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Papua Nieuw Guinea.

FOTOGALERIE

 


Grauwe sperwer - Accipiter luteoschistaceus
Grauwe sperwer - Accipiter luteoschistaceus







INGEZONDEN FOTO'S

Filter:

Top 1000 Birding Websites