HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Blyths Kuifarend - Nisaetus alboniger

Blyths Kuifarend

Nisaetus alboniger

Nederlands BLYTHS KUIFAREND

Nisaetus alboniger - Spizaetus alboniger (Blyth, 1845)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Accipitriformes Accipitridae Nisaetus
English Blyth's Hawk-Eagle Français Aigle de blyth
Deutch Traueradler Italiano Spizaeto di Blyth
Polish Wojownik zalobny Português Gavião alvinegro
Svenska Blyths hökörn Español Águila-azor Indonesia
Dansk Sorthovedet Høgeørn Russkiy Орёл хохлатый Блифа

Synonym(s): Spizaetus alboniger

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2012 — Least Concern (LC)
2009 — Least Concern (LC)
2008 — Least Concern (LC)
2004 — Least Concern (LC)
2000 — Unknown (LR/LC)
1994 — Unknown (LR/LC)
1988 — Unknown (LR/LC)


Roofvogel informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend Populatie van deze soort is stabiel De populatietrend van deze soort is onbekend

Ondersoorten Er zijn geen ondersoorten gemeld

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 50 - 58 cm
Spanwijdte : 100 - 115 cm
Gewicht : (M) circa 830 gram / (V) circa 830 gram

Kenmerken Kenmerken:
Het is een kleine adelaar. De volwassen man heeft een zwarte top, met inbegrip van de kop en de kuif. Wat de vleugel betreft, zijn deze een beetje lichter. De onderzijde is wit met zwarte strepen in lengterichting over de keel en krassen op zijn borst.

De buik en dijen zijn voorzien van fijne zwarte strepen. De onderkant van de staart heeft een dunne strepen en een brede zwarte eindband op een grijze achtergrond. De broek is zwart, benen lichtgeel. Jonge vrouwtjes hebben een bruin hoofd. De veren zijn bruin met een blekere eindband.

De onderzijde is voorzien van een donkere tekening. De zijkanten zijn vaak slecht gemarkeerd. Vrouwen van het tweede of derde jaar hebben hun lichaam meer of minder verjaard en strepen met zwarte, maar de merken Remigis en staart standpunten hieronder al lijken op die van volwassenen.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
De Blyths kuifarend komt vaak voor in bossen op een hoogte tussen 500 en 1500 meter. In het algemeen, is hij aanwezig op plaatsen waar licht gewonde dieren voorkomen, de omgeving ingevuld met bomen, struiken en bossen waar er gunstige voorwaarden zijn, voor het bouwen van nesten en de jacht.

Geluid Geluid:
Het meest voorkomende geluid wordt gevormd door een hoog huilen "yhu yhu-Yip-Yip-Yip"; De laatste drie noten zijn hoger dan de eerste. Het is minder doordringend dan de schreeuw van een arend of adelaar.

Voedsel Voedsel:
Deze roofvogel jaagt vooral op kleine hagedissen, kleine zoogdieren (inclusief vleermuizen) en vogels. Hij is bijzonder wendbaar en jaagt als een arend, vanuit een boom in het midden van het bladerdek.

Voortplanting Voortplanting:
De Blyths kuifarend bouwt zijn nest in de bomen. Net als vele roofvogels, gebruikt hij dezelfde horst voor meerdere opeenvolgende jaren, mits het niet wordt verstoord.

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Brunei; Indonesië; Laos ; Maleisië; Singapore; Thailand

FOTOGALERIE

 


Blyths Kuifarend - Nisaetus alboniger
Blyths Kuifarend - Nisaetus alboniger
Blyths Kuifarend - Nisaetus alboniger
Blyths Kuifarend - Nisaetus alboniger
Blyths Kuifarend - Nisaetus alboniger
Blyths Kuifarend - Nisaetus alboniger







INGEZONDEN FOTO'S

Filter:

Top 1000 Birding Websites