HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Bleke sperwer - Accipiter poliocephalus

Bleke sperwer

Accipiter poliocephalus

Nederlands BLEKE SPERWER

Accipiter poliocephalus (Gray, 1858)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Accipitriformes Accipitridae Accipiter
English Grey-headed Goshawk Français Autour à tête grise
Deutch Aschkopfhabicht Italiano Astore testagrigia della Nuova Guinea
Polish Krogulec nowogwinejski Português Açor de cabeça cinzenta
Svenska Gråhuvad hök Español Gavilán Cabecigrís
Dansk Gråhovedet Duehøg Russkiy Новогвинейский пепельноголовый тетеревятник

Synonym(s): -

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2017
► Eerdere publicaties...
2012 — Least Concern (LC)
2009 — Least Concern (LC)
2008 — Least Concern (LC)
2004 — Least Concern (LC)
2000 — Unknown (LR/LC)
1994 — Unknown (LR/LC)
1988 — Unknown (LR/LC)


Roofvogel informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend Populatie trend van deze soort is stabiel.

Ondersoorten Accipiter poliocephalus heeft geen ondersoorten (monotypisch).

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 30 - 41 cm
Spanwijdte : 56 - 65 cm
Gewicht : (M) circa 180 - 283 gram / (V) circa 225 - 380 gram

Kenmerken Kenmerken:
De bleke sperwer heeft een grijze kop en bovenlichaam, een witte onderkant en donkere vleugeltoppen en lijkt sterk op de grijze havik, maar hij is kleiner en wordt ongeveer 30 tot 41 cm groot. Deze sperwer is van onder egaal lichtgrijs tot wit en heeft een opvallend donker oog en rode poten.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
Tropisch regenwoud (hoewel zeldzaam in primair bos).

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
Meestal hagedissen; ook kleine slangen, insecten en andere geleedpotigen, kleine vogels.

Voortplanting Voortplanting:

Overige Overige:
De bleke sperwer heeft een groot verspreidingsgebied en daardoor alleen al is de kans op uitsterven uiterst gering. De grootte van de populatie wordt geschat op enkele tienduizenden vogels. Er wordt verondersteld dat de soort in aantal stabiel blijft, daarom deze sperwersoort als niet bedreigd op de Rode Lijst van de IUCN.

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Indonesië, Papoea-Nieuw-Guinea.

FOTOGALERIE

 


Bleke sperwer - Accipiter poliocephalus
Bleke sperwer - Accipiter poliocephalus
Bleke sperwer - Accipiter poliocephalus
Bleke sperwer - Accipiter poliocephalus
Bleke sperwer - Accipiter poliocephalus
Bleke sperwer - Accipiter poliocephalus







INGEZONDEN FOTO'S

Filter:

Top 1000 Birding Websites