HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Seychellen torenvalk - Falco araeus

Seychellen torenvalk

Falco araeus

Nederlands SEYCHELLEN TORENVALK

Falco araeus (Oberholser, 1917)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Falconiformes Falconidae Falco
English Seychelles Kestrel Français Crécerelle des Seychelles
Deutch Seychellenfalke Italiano Gheppio delle Seychelles
Polish Pustulka seszelska Português Francelho das seychelles
Svenska Seychelltornfalk Español Cernícalo de las Seychelles
Dansk Seychellertårnfalk Russkiy Сейшельская пустельга

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2014 — Vulnerable (VU)
2012 — Vulnerable (VU)
2008 — Vulnerable (VU)
2006 — Vulnerable (VU)
2004 — Vulnerable (VU)
2000 — Vulnerable (VU)
1996 — Vulnerable (VU)
1994 — Vulnerable (VU)
1988 — Unknown (LR/LC)


Roofvogel informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend Populatie trend van deze soort is stabiel.
Er leven naar schatting 530 volwassen exemplaren in het wild.

Ondersoorten Falco araea heeft geen ondersoorten (monotypisch).

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 18 - 23 cm
Spanwijdte : 40 - 45 cm
Gewicht : circa 75 gram

Kenmerken Kenmerken:
De vleugels van de sychellen torenvalk zijn vrij kort en rond. De bovenkanten van het volwassen mannetje zijn roodbruin met zwarte vlekken, terwijl de onderzijde onbevlekt en bleekgeel is. Het hoofd en de stuit zijn donkerblauwgrijs. De staart is blauwgrijs met zwarte banden. Vrouwtjes lijken qua uiterlijk op de mannetjes, maar zijn iets groter en bleker. Onvolwassen vogels hebben een bruine, gestreepte kop, vlekken op de borst en een bleekgele punt aan de staart.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
De sychellen torenvalk komt voor in bossen, struikgewas en landbouwgrond en rond rotswanden en huizen.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
De sychellen torenvalk zweeft zelden, maar voedt zich door op een uitkijkpost te zitten en te wachten tot er een prooi voorbij komt, en vervolgens naar beneden te duiken om deze te vangen. Hagedissen, met name groene daggekko's (Phelsuma) en skinks (Mabuya), vormen 92% van zijn dieet, maar ook kleine vogels, kikkers, ratten en insecten.

Voortplanting Voortplanting:
Het broedgebied van de sychellen torenvalk beslaat slechts 40 hectare, de kleinste van alle roofvogels. Het paren vindt plaats van augustus tot oktober. De nestplaats is op een klif, boom of gebouw. Het is een eenvoudig schraapsel waarbij geen nestmateriaal wordt gebruikt. Er worden twee of drie eieren gelegd; ze zijn wit met bruine aftekeningen en worden 28-31 dagen bebroed. De jonge vogels vliegen na 35-42 dagen uit en blijven dan nog 14 weken bij hun ouders.

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Seychellen.

FOTOGALERIE

 


Seychellentorenvalk - Falco araeus
Seychellentorenvalk - Falco araeus
Seychellentorenvalk - Falco araeus
Seychellentorenvalk - Falco araeus
Seychellentorenvalk - Falco araeus
Seychellentorenvalk - Falco araeus
Seychellentorenvalk - Falco araeus
Seychellentorenvalk - Falco araeus







INGEZONDEN FOTO'S

Filter:

Top 1000 Birding Websites