HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Roodkeelcaracara - Ibycter americanus

Roodkeelcaracara

Ibycter americanus

Nederlands ROODKEELCARACARA

Ibycter americanus (Boddaert, 1783)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Falconiformes Falconidae Ibycter
English Red Throated Caracara Français Caracara à gorge rouge
Deutch Rotkehlkarakara Italiano Caracara golarossa
Polish Karakara bialobrzucha Português Cancão grande
Svenska Rödstrupig karakara Español Caracara Gorgirrojo
Dansk Rødstrubet Caracara Russkiy Красногорлая чёрная каракара

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2012 — Least Concern (LC)
2009 — Least Concern (LC)
2008 — Least Concern (LC)
2004 — Least Concern (LC)
2000 — Unknown (LR/LC)
1994 — Unknown (LR/LC)
1988 — Unknown (LR/LC)


Roofvogel informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend De populatie trend van deze soort loopt terug.

Ondersoorten Falco subbuteo heeft geen ondersoorten (monotypisch).

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : circa 61 cm
Spanwijdte : 96 - 124 cm
Gewicht : (M) circa 510 gram / (V) circa 770 gram

Kenmerken Kenmerken:
De roodkeelcaracara heeft een kale, rode huid op de keel en een witte buik. Hij leeft in kleine groepen. Bij dreigend onheil waarschuwen de roodkeelcaracara's elkaar met een oorverdovend geluid. Voor andere dieren functioneren de roodkeelcaracara's aldus als een sirene.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
Hij komt voor in Midden-Amerika en noordelijk Zuid-Amerika in een vochtige, bosrijke omgeving tot een hoogte van 1500 m, met name van zuidelijk Mexico tot zuidelijk Brazilië.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
De insectenetende roodkeelcaracara is gespecialiseerd in het leeghalen van de nesten van insecten die als voedsel dienen zoals mieren, bijen en wespen. Daarnaast staan ook vruchten op het menu. De roodkeelcaracara is een luidruchtig dier en dit maakt hem tot een vaak gehoorde, maar minder vaak geziene vogel.

Voortplanting Voortplanting:
De roodkeelcaracara legt 2 tot 3 eieren.

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Bolivia, Brazilië, Colombia, Costa Rica, Ecuador, Frans-Guyana, Guatemala, Guyana, Honduras, Mexico, Nicaragua, Panama, Peru, Suriname, Venezuela.

FOTOGALERIE

 


Roodkeelcaracara - Ibycter americanus
Roodkeelcaracara - Ibycter americanus
Roodkeelcaracara - Ibycter americanus
Roodkeelcaracara - Ibycter americanus
Roodkeelcaracara - Ibycter americanus
Roodkeelcaracara - Ibycter americanus
Roodkeelcaracara - Ibycter americanus
Roodkeelcaracara - Ibycter americanus
Roodkeelcaracara - Ibycter americanus
Roodkeelcaracara - Ibycter americanus







INGEZONDEN FOTO'S

Filter:

Top 1000 Birding Websites