HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Lelcaracara - Phalcoboenus carunculatus

Lelcaracara

Phalcoboenus carunculatus

Nederlands LELCARACARA

Phalcoboenus carunculatus (Des Murs, 1853)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Falconiformes Falconidae Phalcoboenus
English Carunculated Caracara Français Caracara caronculé
Deutch Streifenkarakara Italiano Caracara caruncolato
Polish Karakara kreskowana Português Carcará carunculado
Svenska Skrynkelstrupig karakara Español Caracara Carunculado
Dansk Plettet Caracara Russkiy Морщинистая каракара

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2012 — Least Concern (LC)
2009 — Least Concern (LC)
2008 — Least Concern (LC)
2004 — Least Concern (LC)
2000 — Unknown (LR/LC)
1994 — Unknown (LR/LC)
1988 — Unknown (LR/LC)


Roofvogel informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend De populatie trend van deze soort is stabiel.
Er leven naar schatting 670 tot 6.700 volwassen exemplaren in het wild.

Ondersoorten Phalcoboenus carunculatus heeft 2 ondersoorten:
- Phalcoboenus carunculatus
- Phalcoboenus megalopterus

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 50 - 56 cm
Spanwijdte : 112 - 119 cm
Gewicht : (M) circa - gram / (V) circa - gram

Kenmerken Kenmerken:
Het lijkt op de nauw verwante Andes caracara, maar in tegenstelling tot die soort zijn de borst en bovenbuik zwart met dichte witte strepen. Jongeren zijn veel minder onderscheidend dan de oranjekleurige bonte volwassenen, omdat ze over het algemeen bruin zijn met een doffe roze-grijze gezichtshuid.

Vlucht Vlucht:
Tijdens de vlucht herkent men een bleke, geelbruine vlek aan de basis van de voorvleugels. De naakte kop en de poten zijn donker gekleurd.

Habitat Habitat:
De roofvogel komt voor in droge, boomloze gebieden, in de buurt van met gras begroeide heide en Páramo-vegetatie tussen de 3000 en 4200 meter hoogte. In Colombia komt de vogel voor in de centrale gebieden van het Departamento de Cauca in het nationale park Puracé en zuidelijk tot in de Andes van het Departamento de Nariño. In Ecuador reikt hun verspreidingsgebied tot in de provincies Azuay, El Oro en het noorden van Loja. Ook treft men hem veelvuldig aan in het reservaat van Antisana.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
Een zeer opportunistische soort die vaak op de grond wordt gezien. Hij voedt zich met zowel aas, alsmede vrijwel elk klein dier dat hij kan vangen.

Voortplanting Voortplanting:

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Colombia, Ecuador.

FOTOGALERIE

 


Lelcaracara - Phalcoboenus carunculatus
Lelcaracara - Phalcoboenus carunculatus
Lelcaracara - Phalcoboenus carunculatus
Lelcaracara - Phalcoboenus carunculatus
Lelcaracara - Phalcoboenus carunculatus
Lelcaracara - Phalcoboenus carunculatus
Lelcaracara - Phalcoboenus carunculatus
Lelcaracara - Phalcoboenus carunculatus
Lelcaracara - Phalcoboenus carunculatus
Lelcaracara - Phalcoboenus carunculatus







INGEZONDEN FOTO'S

Filter:

Top 1000 Birding Websites