HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Indische boomvalk - Falco severus

Indische boomvalk

Falco severus

Nederlands INDISCHE BOOMVALK

Falco severus (Horsfield, 1821)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Falconiformes Falconidae Falco
English Oriental Hobby Français Faucon orangé
Deutch Indienbaumfalke Italiano Lodolaio orientale
Polish Sokól rdzawobrzuchy Português Ógea oriental
Svenska Orientalisk lärkfalk Español Alcotán Filipino
Dansk Orientalsk Lærkefalk Russkiy Восточный чеглок

Synonym(s):
-

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2015 — Least Concern (LC)
2013 — Least Concern (LC)
2012 — Least Concern (LC)
2009 — Least Concern (LC)
2008 — Least Concern (LC)
2004 — Least Concern (LC)
2000 — Unknown (LR/LC)
1994 — Unknown (LR/LC)
1988 — Unknown (LR/LC)


Roofvogel informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend De populatie trend van deze soort loopt terug.
Er leven naar schatting 670 tot 6.700 volwassen exemplaren in het wild.

Ondersoorten Falco severus heeft 2 ondersoorten:
- Falco severus severus
- Falco severus papuanus

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 24 - 30 cm
Spanwijdte : 61 - 69 cm
Gewicht : circa 168 - 249 gram

Kenmerken Kenmerken:
Volwassenen zijn leigrijs van boven met een donkere kroon en twee korte zwarte snorstrepen. De keel is ongestreept wit, dijen en onderstaartdekveren zijn ongestreept rufous en de rest van de buik is witachtig met zwarte strepen. Door uitzichten van dichtbij zijn de rode "broek" en de opening te zien. Geslachten zijn vergelijkbaar. Jonge exemplaren zijn over het algemeen veel bruiner, met geschubde bovendelen en gestreepte buffy dijen en undertail-dekveren.

Vlucht Vlucht:
Het is een elegante roofvogel die tijdens de vlucht sikkelachtig lijkt met zijn lange puntige vleugels en vierkante staart, die vaak lijkt op een gierzwaluw wanneer hij met gevouwen vleugels zweeft. Het is snel en krachtig tijdens de vlucht en kan grote insecten zoals libellen opvangen, die het van klauwen naar snavel overbrengt en eet terwijl het langzaam in cirkels zweeft.

Habitat Habitat:
Het is een vogel van open land zoals landbouwgrond, moerassen, taiga en savanne. Ze zijn wijdverspreid in laaglanden met verspreide kleine bossen.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
Het vangt kleine vleermuizen en kleine vogels tijdens de vlucht.

Voortplanting Voortplanting:
Indische boomvalken nestelen in oude nesten van kraaien en andere vogels. De geselecteerde boom is meestal een boom of een haag of aan de uiterste rand van een bos, van waaruit de vogel indringers van een aanzienlijke afstand kan observeren. Het legt 2-4 eieren. Incubatietijd zou 28 dagen duren en beide ouders delen in deze taak, hoewel het vrouwtje het grootste deel doet.

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Bhutan; Cambodja, China, India, Indonesië, Laos, Myanmar, Nepal, Papoea-Nieuw-Guinea, Filippijnen, Salomonseilanden, Thailand, Vietnam.

Regionaal uitgestorven: Bangladesh

Zwervend: Brunei Darussalam, Maleisië, Sri Lanka Present

Onzeker: Palau.

FOTOGALERIE

 


Indische boomvalk - Falco severus
Indische boomvalk - Falco severus
Indische boomvalk - Falco severus
Indische boomvalk - Falco severus
Indische boomvalk - Falco severus
Indische boomvalk - Falco severus
Indische boomvalk - Falco severus
Indische boomvalk - Falco severus
Indische boomvalk - Falco severus
Indische boomvalk - Falco severus







INGEZONDEN FOTO'S

Filter:

Top 1000 Birding Websites