HOME TOP INTRO KENMERKEN VOORKOMEN FOTOGALERIE
Buffons kiekendief - Circus buffoni

Buffons kiekendief

Circus buffoni

Nederlands BUFFONS KIEKENDIEF

Circus buffoni (Gmelin, 1788)

Taxonomie

Rijk Stam Klasse Orde Familie Genus
Animalia Chordata Aves Accipitriformes Accipitridae Circus
English Long-winged harrier Français Busard de Buffon
Deutch Weißbrauenweihe Italiano Albanella di Buffon
Polish Blotniak dlugoskrzydly Português Gaviao do mangue
Svenska Långvingad kärrhök Español Aguilucho de Azara
Dansk Langvinget Kærhøg Russkiy Длиннокрылый лунь

Synonym(s):
- Langvleugel kiekendief

Status IUCN Redlist

DD LC NT VU EN CR EW EX
Laatste IUCN publicatie update: 2016
► Eerdere publicaties...
2012 — Least Concern (LC)
2009 — Least Concern (LC)
2008 — Least Concern (LC)
2004 — Least Concern (LC)
2000 — Unknown (LR/LC)
1994 — Unknown (LR/LC)
1988 — Unknown (LR/LC)


Roofvogel informatie

Onder andere trends, afmetingen en gewichten, habitat, uiterlijke kenmerken

Populatie trend De populatie trend van deze soort loopt terug.

Ondersoorten Circus buffoni heeft geen ondersoorten (monotypisch).

Afmetingen en gewichten Afmetingen en gewichten:
Lengte : 46 - 60 cm
Spanwijdte : 119 - 155 cm
Gewicht : (M) circa 390 - 464 gram / (V) circa 400 - 645 gram

Kenmerken Kenmerken:
De Buffons kiekendief is een middelgrote roofvogel en zoals de meeste roofvogelsoorten zijn de vrouwtjes groter dan de mannetjes. Mannetjes wegen tussen de 390 gram en 464 gram en vrouwtjes zijn iets zwaarder, variërend van 400 tot 645 gram. Hun lengte kan variëren tussen 46 cm en 60 cm en hun spanwijdte varieert tussen 119 cm en 155 cm.

Net als andere soorten kiekendieven kan de Buffons kiekendief worden herkend aan zijn lange en smalle staart en zijn bijzonder lange vleugels. Hun vleugels en hun rug zijn meestal grijs, met de primaire veren op de vleugels veel donkerder dan de rest van de vleugelveren, die zijn gestreept met varianten van wit, grijs en bruin.

Vlucht Vlucht:

Habitat Habitat:
De Buffons kiekendief beslaat grote graslanden en landbouwvelden, waar hun brede actieve jachttechniek zeer effectief is. Hun leefgebied omvat ook savannes en  moerassen van Zuid-Amerika.

Geluid Geluid:

Voedsel Voedsel:
Reptielen (vooral hagedissen), kikkers en kleine zoogdieren.

Voortplanting Voortplanting:
Eieren in Juni, Trinidad; mogelijke nestbouw in Augustus, Colombia; seizoen september -januari.

Overige Overige:

Voorkomen in de wereld

Voorkomen in de wereld

Verspreiding Leefgebied:
Uruguay.

FOTOGALERIE

 


Buffons kiekendief - Circus buffoni
Buffons kiekendief - Circus buffoni
Buffons kiekendief - Circus buffoni
Buffons kiekendief - Circus buffoni
Buffons kiekendief - Circus buffoni
Buffons kiekendief - Circus buffoni
Buffons kiekendief - Circus buffoni
Buffons kiekendief - Circus buffoni
Buffons kiekendief - Circus buffoni
Buffons kiekendief - Circus buffoni
Buffons kiekendief - Circus buffoni
Buffons kiekendief - Circus buffoni







INGEZONDEN FOTO'S

Filter:

Top 1000 Birding Websites