Eaglewatch: roofvogels en uilen
Roofvogels en uilen in de wereld:
Amerika Afrika Europa AziŽ OceaniŽ
Afbeeldingen
Indische steppearend - Clanga hastata
Indische steppearend - Clanga hastata
Indische steppearend - Clanga hastata
Indische steppearend - Clanga hastata
Voorkomen Indische steppearend - Clanga hastata
Taxonomie:
   ORDE Falconiformes Index A-Z [Falconiformes]
    ONDER ORDE Accipitres
        FAMILIE Accipitidae
            ONDER FAMILIE Accipitrinae
Benaming:
Nederlands Indische steppearend - Clanga hastata (Lesson, 1831)
Synonym(s): Aquila hastata - Indische schreeuwarend
English Indian Spotted Eagle FranÁais Aigle lancťolť Deutch Schreiadler-hastata
Italiano Aquila anatraia minore Svenska Indisk skrikŲrn EspaŮol Ńguila Moteada Hindķ
PortuguÍs Ńguia-indiana-manchada Polski orlik hinduski Dansk Indisk SkrigeÝrn
 
Rode lijst:
 
Populatie trend:
Populatie van deze soort loopt terug Populatie van deze soort loopt terug.
 
Ondersoorten:
Er zijn geen ondersoorten gemeld (monotypisch).
 
Afmetingen en gewichten:
Lengte : 59 - 67 cm
Spanwijdte : 154 - 168 cm
Gewicht : (M) onbekend / (V) onbekend
 
Kenmerken:
Er leven naar schatting 2.500 tot 9.999 volwassen exemplaren in het wild.-
 
Vlucht:
-
 
Verspreiding:
Bangladesh, India, Myanmar, Nepal, Pakistan.
 
Habitat:
Komt voornamelijk voor in laaglanden, met voorkeur voor open bossen en bosranden en boomgaarden.
 
Geluid:
-
 
Voedsel:
Voedt zich met verschillende zoogdieren, vogels, reptielen en amfibieŽn.
 
Voortplanting:
-
 
Overige:
Ook wel Indische Gevlekte Arend, Indische Schreeuwarend genoemd.
 
Ingezonden foto's:
©: