Eaglewatch: roofvogels en uilen
Roofvogels en uilen in de wereld:
Amerika Afrika Europa Azië Oceanië
Afbeeldingen
Solomon-eilandenoehoe - Nesasio solomonensis
Taxonomie:
   ORDE Strigiformes
    ONDER ORDE  
        FAMILIE Strigidae
            ONDER FAMILIE :  
Benaming:
Nederlands Solomon-eilandenoehoe - Nesasio solomonensis (Hartert, 1901)
English Fearful Owl Français Hibou redoutable Deutch Salomoneneule
Italiano Gufo delle Isole Solomon Svenska ? Español Búho de las Salomón
Português ? Polski Uszatka kreskowana Dansk Ørnenæbbet Ugle
 
Rode lijst:
 
Populatie trend:
Populatie trend van deze soort loopt terug Populatie trend van deze soort loopt terug.
 
Ondersoorten:
Nesasio solomonensis heeft geen ondersoorten (monotypisch).
 
Afmetingen en gewichten:
Lengte : - cm
Spanwijdte : - cm
Gewicht : (M) - gram / (V) - gram
 
Kenmerken:
-
 
Vlucht:
-
 
Verspreiding:
Papoea-Nieuw-Guinea, Salomonseilanden.
 
Habitat:
-
 
Geluid:
-
 
Voedsel:
-
 
Voortplanting:
-
 
Overige:
 
 
Ingezonden foto's:
©: