Eaglewatch: roofvogels en uilen
Roofvogels en uilen in de wereld:
Amerika Afrika Europa AziŽ OceaniŽ
Afbeeldingen
Taxonomie:
   ORDE Falconiformes Index A-Z [Falconiformes]
    ONDER ORDE Falconae Falconae
        FAMILIE Falconidae Falconidae
            ONDER FAMILIE Polyboriniae Polyboriniae
Benaming:
Nederlands Woestijnvalk - Falco pelegrinoides (Temminck, 1829)
English Barbary falcon FranÁais Faucon de Barbarie Deutch WŁstenfalke
Italiano Falcone di Barberia Svenska Berberfalk EspaŮol alcůn Tagarote
PortuguÍs ? Polski Sokůl berberyjski Dansk Berberfalk
 
Rode lijst:
 
Populatie trend:
Populatie trend van deze soort is stabiel Populatie trend van deze soort is stabiel.
 
Ondersoorten:
Falco pelegrinoides heeft 2 ondersoorten:
- Falco pelegrinoides pelegrinoides
- Falco pelegrinoides babylonicus
 
Afmetingen en gewichten:
Lengte : 35 - 42 cm
Spanwijdte : 80 - 100 cm
Gewicht : (M) 275 - 310 gram / (V) 315 - 350 gram
 
Kenmerken:
-
 
Vlucht:
-
 
Verspreiding:
Afghanistan, Algerije, China, Egypte, Eritrea, India, Iran, Irak, IsraŽl, JordaniŽ, Kazachstan, Koeweit, KirgiziŽ, Libyan Arab Jamahiriya, Marokko, Niger, Oman, Pakistan, Saoedi-ArabiŽ, SomaliŽ, Spanje, Sudan, Syrische Arabische Republiek, Tadzjikistan, TunesiŽ, Turkmenistan, Verenigde Arabische Emiraten, Oezbekistan, Jemen.
Zwervend: Burkina Faso, Kameroen, Djibouti, Griekenland, ItaliŽ, Kenia, Libanon, Mali, Malta; Nepal, Portugal, Qatar, Senegal, Turkije.
 
Habitat:
-
 
Geluid:
 
 
Voedsel:
-
 
Voortplanting:
-
 
Overige:
-
 
Ingezonden foto's:
©: