Eaglewatch: roofvogels en uilen
Roofvogels en uilen in de wereld:
Amerika Afrika Europa AziŽ OceaniŽ
Afbeeldingen
Taxonomie:
   ORDE Falconiformes Index A-Z [Falconiformes]
    ONDER ORDE Falconae Falconae
        FAMILIE Falconidae Falconidae
            ONDER FAMILIE Polyboriniae Polyboriniae
Benaming:
Nederlands Grijze torenvalk - Falco ardosiaceus (Vieillot, 1823)
English Grey kestrel FranÁais Faucon gris Deutch Graufalke
Italiano Gheppio ardesia Svenska ? EspaŮol CernŪcalo Pizarroso
PortuguÍs Falcao-cinzento Polski Pustulka ciemna Dansk GrŚ TŚrnfalk
 
Rode lijst:
 
Populatie trend:
Populatie trend van deze soort is stabiel Populatie trend van deze soort is stabiel.
 
Ondersoorten:
Falco ardosiaceus heeft geen ondersoorten (monotypisch).
 
Afmetingen en gewichten:
Lengte : 28 - 33 cm
Spanwijdte : 58 - 72 cm
Gewicht : (M) circa 300 gram / (V) circa 300 gram
 
Kenmerken:
-
 
Vlucht:
-
 
Verspreiding:
Angola, Benin, Burkina Faso, Burundi, Kameroen, Tsjaad, Kongo, Ivoorkust, Eritrea, EthiopiŽ, Gabon, Gambia, Ghana, Guinee, Guinee-Bissau, Kenia, Liberia, Mali, MauritaniŽ, NamibiŽ, Niger, Nigeria, Rwanda, Senegal, Sierra Leone, Soedan, Tanzania, Togo, Oeganda, Zambia.
 
Habitat:
-
 
Geluid:
 
 
Voedsel:
-
 
Voortplanting:
-
 
Overige:
-
 
Ingezonden foto's:
©: Ger van Creij - 02-12-2011, Apam, Ghana, Afrika
Panasonic FZ45 - DC Vario-Elmarit 1:2.8-5.2/4.5
Grijze torenvalk - Falco ardosiaceus - © Ger van Creij Grijze torenvalk - Falco ardosiaceus - © Ger van Creij