Eaglewatch: roofvogels en uilen
Roofvogels en uilen in de wereld:
Amerika Afrika Europa AziŽ OceaniŽ
Afbeeldingen
Dickinson-torenvalk - Falco dickinsoni
Taxonomie:
   ORDE Falconiformes Index A-Z [Falconiformes]
    ONDER ORDE Falconae Falconae
        FAMILIE Falconidae Falconidae
            ONDER FAMILIE Polyboriniae Polyboriniae
Benaming:
Nederlands Dickinson-torenvalk - Falco dickinsoni (Sclater, 1864)
English Dickinson's Kestrel FranÁais Faucon de Dickinson Deutch SchwarzrŁckenfalke
Italiano Gheppio di Dickison Svenska ? EspaŮol CernŪcalo Dorsinegro
PortuguÍs Falc„o de Dickinson Polski Pustulka bialorzytna Dansk Palmefalk
 
Rode lijst:
 
Populatie trend:
Populatie trend van deze soort is stabiel Populatie trend van deze soort is stabiel.
 
Ondersoorten:
Falco dickinsoni heeft geen ondersoorten (monotypisch).
 
Afmetingen en gewichten:
Lengte : ? cm
Spanwijdte : ? cm
Gewicht : (M) circa - gram / (V) circa - gram
 
Kenmerken:
-
 
Vlucht:
-
 
Verspreiding:
Angola, Botswana, Kongo, Malawi, Mozambique, NamibiŽ, Zuid-Afrika, Tanzania, Zambia, Zimbabwe, Kenia.
 
Habitat:
-
 
Geluid:
 
 
Voedsel:
-
 
Voortplanting:
-
 
Overige:
-
 
Ingezonden foto's:
©: