Eaglewatch: roofvogels en uilen
Roofvogels en uilen in de wereld:
Amerika Afrika Europa AziŽ OceaniŽ
Afbeeldingen
Zwartbruine ruigpoothavik - Lophaetus occipitalis
Zwartbruine ruigpoothavik - Lophaetus occipitalis
Zwartbruine ruigpoothavik - Lophaetus occipitalis
Zwartbruine ruigpoothavik - Lophaetus occipitalis
Taxonomie:
   ORDE Falconiformes Index A-Z [Falconiformes]
    ONDER ORDE Accipitres
        FAMILIE Accipitidae
            ONDER FAMILIE Accipitrinae
Benaming:
Nederlands Zwartbruine ruigpoothavik - Lophaetus occipitalis (Daudin, 1800)
English Long-crested eagle FranÁais Aigle huppard Deutch Schopfadler
Italiano Aquila dal lungo ciuffo Svenska ? EspaŮol Ńguila Crestilarga
PortuguÍs Ńguia-de-penacho Polski Wojownik dlugoczuby Dansk TopÝrn
 
Rode lijst:
 
Populatie trend:
Populatie trend van deze soort is onbekend Populatie trend van deze soort is onbekend.
 
Ondersoorten:
Lophaetus occipitalis heeft geen ondersoorten (monotypisch).
 
Afmetingen en gewichten:
Lengte : 53 - 58 cm
Spanwijdte : ? cm
Gewicht : (M) 900 - 1400 gram / (V) 1400 - 1500 gram
 
Kenmerken:
-
 
Vlucht:
-
 
Verspreiding:
Angola, Benin, Botswana, Burkina Faso, Burundi, Kameroen, Tsjaad, Kongo, Ivoorkust, Equatoriaal-Guinea, Eritrea, EthiopiŽ, Gabon, Gambia, Ghana, Guinee, Guinee -Bissau, Kenia, Liberia, Malawi, Mali, MauritaniŽ, Mozambique, NamibiŽ, Niger, Nigeria, Rwanda, Senegal, SiŽrra Leone, SomaliŽ, Zuid-Afrika, Soedan, Swaziland, Tanzania, Togo, Oeganda, Zambia, Zimbabwe.
 
Habitat:
-
 
Geluid:
 
 
Voedsel:
-
 
Voortplanting:
-
 
Overige:
-
 
Ingezonden foto's:
©: Dhr. Hellebuyck - Nationale park Murchison Falls, 14 oktober 2010, Oeganda, Afrika
Konica Minolta DiMAGE Z3 - Sigma APO 150-500 mm F4,5
Zwartbruine ruigpoothavik - Lophaetus occipitalis    
©: Mevr. Bodden - 1 februari 2010, Tanzania / Kenia
Panasonic DMC-FZ38
Zwartbruine ruigpoothavik - Lophaetus occipitalis