Eaglewatch: roofvogels en uilen
Roofvogels en uilen in de wereld:
Amerika Afrika Europa AziŽ OceaniŽ
Afbeeldingen
Afrikaanse sperwer - Accipiter rufiventris
Afrikaanse sperwer - Accipiter rufiventris
Taxonomie:
   ORDE Falconiformes Index A-Z [Falconiformes]
    ONDER ORDE Accipitres
        FAMILIE Accipitidae
            ONDER FAMILIE Accipitrinae
Benaming:
Nederlands Afrikaanse sperwer - Accipiter rufiventris (Smith, 1830)
English Rufous-breasted sparrowhawk FranÁais Epervier menu Deutch Rotbrustsperber
Italiano Sparviero rufiventre Svenska ? EspaŮol GavilŠn Papirrufo
PortuguÍs Gavi„o-ruivo Polski Krogulec rudobrzuchy Dansk Brunbrystet SpurvehÝg
 
Rode lijst:
 
Populatie trend:
Populatie trend van deze soort is stabiel Populatie trend van deze soort is stabiel.
 
Ondersoorten:
Accipiter rufiventris heeft 2 ondersoorten:
- Accipiter rufiventris rufiventris
- Accipiter rufiventris perspicillaris
 
Afmetingen en gewichten:
Lengte : 33 - 40 cm
Spanwijdte : 65 cm
Gewicht : (M) circa - gram / (V) circa - gram
 
Kenmerken:
Onderkant van de vogel rood/bruin met grijze bovenzijde.
 
Vlucht:
-
 
Verspreiding:
Angola, Kongo, Eritrea; EthiopiŽ, Kenia, Lesotho, Malawi, Mozambique, Rwanda, Soedan, Swaziland, Tanzania, Oeganda, Zambia, Zimbabwe, Zuid-Afrika.
 
Habitat:
Komt voor in bosrijke gebieden met houtlandschappen omgeven door bergen.
 
Geluid:
 
 
Voedsel:
Jaagt voornamelijk kleine vogels.
 
Voortplanting:
Legt zijn eieren in het begin van de zomer, meestal 1 to 2 witte eieren, welke na 4 - 5 weken uitkomen. Het nest wordt in een boom gebouwd.
 
Overige:
-
 
Ingezonden foto's:
©: