Eaglewatch: roofvogels en uilen
Roofvogels en uilen in de wereld:
Amerika Afrika Europa AziŽ OceaniŽ
Afbeeldingen
Afrikaanse Zeearend - Haliaeetus vocifer
Afrikaanse Zeearend - Haliaeetus vocifer
Afrikaanse Zeearend - Haliaeetus vocifer
Taxonomie:
   ORDE Falconiformes Index A-Z [Falconiformes]
    ONDER ORDE Accipitres
        FAMILIE Accipitidae
            ONDER FAMILIE Accipitrinae
Benaming:
Nederlands Afrikaanse Zeearend - Haliaeetus vocifer (Daudin, 1800)
English African Fish Eagle FranÁais Pygargue vocifŤre Deutch Schreiseeadler
Italiano Aquila pescatrice africana Svenska SkrikhavsŲrn EspaŮol Pigargo Vocinglero
PortuguÍs Aguia pesqueira africana Polski Bielik afrykanski Dansk Afrikansk FlodÝrn
 
Rode lijst:
 
Populatie trend:
Populatie trend van deze soort is stabiel Populatie trend van deze soort is stabiel.
 
Ondersoorten:
Haliaeetus vocifer heeft geen ondersoorten (monotypisch).
 
Afmetingen en gewichten:
Lengte : 63 - 75 cm
Spanwijdte : 175 - 210 cm
Gewicht : (M) 2000 - 2500 gram / (V) 3200 - 3600 gram
 
Kenmerken:
-
 
Vlucht:
-
 
Verspreiding:
Angola, Benin, Botswana, Burkina Faso, Burundi, Kameroen, Tsjaad, Kongo, Ivoorkust, Equatoriaal-Guinea, Eritrea, EthiopiŽ, Gabon, Gambia, Ghana, Guinee, Guinee-Bissau, Kenia, Lesotho, Liberia, Malawi, Mali, MauritaniŽ, Mozambique, NamibiŽ, Niger, Nigeria, Rwanda, Senegal, SiŽrra Leone, SomaliŽ, Zuid-Afrika, Soedan, Swaziland, Tanzania, Togo, Oeganda, Zambia, Zimbabwe en uitzonderlijk in Egypte.
 
Habitat:
-
 
Geluid:
 
 
Voedsel:
-
 
Voortplanting:
-
 
Overige:
-
 
Ingezonden foto's:
©: Eaglewatch 2002 - 6 juni 2010, Valkerij & natuurbeurs Gilze (NL)
Konica Minolta Dynax 7D - Sigma APO 150-500 mm F5-6.3 DG OS HSM
Afrikaanse Zeearend - Haliaeetus vocifer Afrikaanse Zeearend - Haliaeetus vocifer  
©: Dierenfotografie - Mevr. Chantal Mazzei - 22 december 2009, Kenia / Tanzania (Afrika)
NIKON D90 - 400 mm f5.3